Zo vind je de perfecte trouwfotograaf!

Wanneer jij en je partner besloten hebben om in het huwelijk te treden, begint er een drukke tijd waarin veel geregeld moet worden voor jullie bruiloft. Een heel belangrijk onderdeel is het uitzoeken van een trouwfotograaf. Een fotograaf legt namelijk de gehele dag vast en de trouwfoto’s zullen uiteindelijk de enige tastbare herinnering aan deze dag zijn. Je trouwalbum laat je zelfs over vijftig jaar aan je kleinkinderen zien, zodat ook zij na zo’n lange tijd mee kunnen delen in de herinneringen aan je trouwdag. Daarom is het kiezen van de juiste trouwfotograaf zo ontzettend belangrijk. Je vindt hier daarom enkele tips hoe je de perfecte fotograaf voor je trouwdag vindt.

Bepaal de stijl van je trouwfoto’s

Bijna alle fotografen hebben wel een website waar hun portfolie op te vinden is. Dit is belangrijk, want zo kun je zien in wat voor stijl de fotograaf zijn foto’s maakt. Bespreek daarom met elkaar welke stijl foto’s voor jullie belangrijk is. Wil je hele romantische foto’s in een fraaie rozentuin, of vind je een meer industriële stijl juist mooi, waar jullie gefotografeerd worden op een oude fabriekslocatie? Let ook op of de fotograaf op zijn foto’s kleine details laat zien, zoals een bijzonder ornament in de trouwjurk of een bijzondere bloem in het trouwboeket. Dit bewijst namelijk dat de fotograaf oog heeft voor meer zaken dan enkel een leuke foto van jullie twee. 

Bepaal het budget

Een goede trouwfotograaf kan best wel wat kosten. Je moet dus goed bepalen hoeveel jullie van jullie budget aan de trouwfotograaf willen besteden. Is je budget onbeperkt, dan zal het geen probleem zijn om een topfotograaf te vinden. Maar dit geldt niet voor de meeste mensen. Het tarief van een fotograaf bestaat uit het aantal uren dat hij aanwezig is op de dag en het uiteindelijk trouwalbum wat hij voor jullie in elkaar zet. Moet je noodgedwongen besparen, zodat de fotograaf er niet de gehele dag bij kan zijn, overleg dan met elkaar wat de belangrijkste momenten voor jullie zijn die je vastgelegd wilt hebben. Of kies ervoor om enkel de foto’s af te nemen en dat je zelf een trouwalbum gaat aanschaffen en de foto’s erin gaat plaatsen. 

Begin op tijd met zoeken

Veel trouwfotografen hebben een drukke agenda. Ga zodra je je trouwdatum bepaald hebt ook direct op zoek naar een fotograaf en zorg dat je hem drie tot zes maanden voor je trouwdag hebt geboekt. Je hebt dan nog de meeste kans dat de fotograaf een plek op die dag vrij heeft. In België en Nederland ligt het trouwseizoen tussen mei en september. Dit is dan ook de drukste tijd voor fotografen. Vooral als je dus in deze periode trouwt, moet je er absoluut op tijd bij zijn.

Heb je een match met de trouwfotograaf?

Wanneer je een fotograaf hebt gevonden, dan moet je een afspraak met hem maken en alle wensen met elkaar bespreken. Ga goed na of je een match met de fotograaf hebt en of jullie ideeën bij elkaar aansluiten. Een fotograaf loopt immers mee op de belangrijkste dag van je leven, dus als jullie persoonlijkheden al niet matchen, dan kan dit de dag ontsieren. Als de fotograaf ook de voorbereidingen gaat fotograferen, zoals het aantrekken van de trouwjurk, dan is dit best wel een intiem moment. Misschien heb je dan een voorkeur voor een vrouwelijke fotograaf. Sommige fotografen bieden een pre-wedding fotoshoot aan. Dit is de ideale manier op je fotograaf te testen. Je kunt dan bekijken wat zijn stijl is, maar ook hoe hij jullie aanwijzingen geeft om te poseren. Het is logisch dat de fotograaf alle belangrijke momenten fotografeert, maar je kunt ook een lijstje overleggen, waarin je alle punten opnoemt, waar je zeker foto’s van wilt hebben.

Opzoek naar een huwelijksfotograaf? Doe dan snel je aanvraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *